Gaula 2015  Fra den 20. til 27. Juni  Kåsen Valdet  Home

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I år 2015 valgte vi (Ole og Carl) igen Kåsen valdet. Det ligger ca 1 km. nedstrøns Borten Losen valdet.  - På billedet ovenover ses en af de lokale som har fisket på valdet i mange mange år.

De første to dage var vi badet i sol i 23 timer i døgnet, og vandstandet faldt konstant ned mod ca. 120m3/s, det er lidt for lidt til dette vald, men om onsdagen kom der regn og vandet steg over en meter på få timer (370m3/s)

Nordmand fra Tronheim med laks på krogen Nordmand fra Trondheim med flot laks Så lykkedes det for langline fiskeren fra Trondheim at lande en flot laks.
Regnvejr over Gaula

Så kom regnen og det blev ved i 24 timer, så er der bare om ar komme igang fordi så kommer der laks op inden for et døgn.

Og så lykkedes det også for mig (Carl) af lande en stor laks, den vejede ca. 9 kg. og havde lavlus. Den blev fanget torsdag morgenen kl 05 efter et døgn med regn, og en vandstand på over 350m3. - en fed fornemmelse.
laks og glade Nordmaend

Det er dejligt at se den glæde som det giver at fiske laks. - Og det er selvfølgelig lige så frustrerende når man ikke kan fange nogen.

Når vi fiske laks i Norge, er det absolut ikke kun laksen vi drager afsted efter, det i høj grad også naturoplevelsen. De forrige år boede vi tæt på en bæver familie, den så vi ikke i år, men vi havde hvar dag besøg af en toppet lappedykker som var ude med alle 9 unger. Her er et par billeder af netop denne familie.

Toppet lappedykker med unger

Toppet lappedykker Toppet lappedykker

Familien kom hver eneste dag omkring middagstid, opstrøms på østsiden og hjem igen langs vest siden af Gaula.

Den passer rigtig godt på alle ungerne og når der er meget strøm i vandet får ungerne lov til at sidde oppe oven på den voksne fugl

 

Og så lidt opdateret fiskeinfo: Hvor står laksen ?

Kortet viser hvor der er fanget /haft hug af laks i to uger fordelt over en uge i 2012 og en uge i 2015

Dette er ment som en vejledning, absolut ikke den endegyldige sandhed, den bliver du nødt til selv at finde. Brug kortet som en startguide.

Og så nyd naturen og valdet.

   
   
Resultatet efter en uge ved Kåsen valdet 2015:

5 Laks mellem 3,5 kg på land, og den største på over 9 kg.

Jeg tog to laks med hjem, og de andre tre fik lov til at vokse sig store til næste år.

Information om valdet se på siden fra 2012

Hvis du er interesseret i at fiske på dette vald kan du kontakte  Asbjørn på følgende mail adresse:

aohoks@loqal.no

Eller du kan ringe til ham og høre om ledige uger på følgende nummer: +47 95986611

Asbjørn er flink og rar, og vil gerne forsøge at hjælpe dig hvis han kan.

(Hvis du har spørgsmål, er du også velkommen til at skrive til mig, men jeg har ingen økonomiske interesser, så jeg kan kun svare på fiskespørgsmål.)