Zanzibar

  Retur(Boddy)

Billedet viser klan lederen for den lille Masai landsby som ligger bag tornekrattet.

Tanzania,  Masai landsby i udkanten af Serengeti parken:

Vi besøgte en Masai landsby, vi bad vores safari guide om at finde en afsides landsby, hvor der var en som kunne tale engelsk, billederne er fra denne by

Vi betalte for at komme ind i en Masai landsby for at se hvordan de bor og lever.

Når man kommer ind i deres landsby er det som om man kommer ind i en tidslomme, hvor alt tid er gået i stå for flere tusinde år siden.

Hele deres samfund er delt op i funktioner, der er en klan leder, der er mænd over 45 år ( de gamle), der er mænd mellem ca. 20 og op til 45 år som kaldes krigere, der er kvinderne, børn og så selvfølgelig deres dyr.
Masai landsby i Tanzania.

Krigerne passer på dyrene i alt ca. 300 til 500 stk, og i tørketiden vandre de langt med dem til de steder hvor der er foder. Når de møder andre, flokke kan de ud fra deres tøj, se om de er ven eller fjende. Hvis de ikke tilhører samme klan bliver de ifølge klanlederen betragtes som fjende.

Landsbyen består af ca. 125 beboere, og det er tilladt for mændene at have flere koner, typisk op til 6 stk. Hver kone har sin egen lille lerklinede hytte hvor hun bor, med børnene laver mad og sover. Manden sover så på skift hos de forskellige koner, alt afhængig af hvad han har lyst til.
.

Hytterne består af en enkelt rum, hvor der i midten er en lille bålplads, en hævet seng til et barn og en større seng til konen. I alt mindre end 10m2

Ifølge klanlederen koster en kone typisk 5 – 6 kør og det er forældrene som bestemmer hvem man skal giftes med. Det er typisk en kvinde fra en anden landsby.

Masai landsbyen har en lille skole som består af et enkelt rum med en tavle. Nogle ganske få udvalgte børn får lov til at gå i skole, hvor de blandt andet lærer at skrive og tale engelsk.

Den eneste kontakt som de har med det omkringliggende samfund, er når de køber og sælger vare på et af de mange markeder som findes spredt over hele landet. Der sælger de typisk hjemmelavet smykker, kør og geder, og køber stof og andre fornødenheder. De får penge fra besøgende turister, og så fra salget af kvæg.

I denne landsby lever de hovedsageligt af tre ting, gedekød, gedemælk, og blod fra dyrene.

Landsbyen er omgivet af et bredt og højt hegn af tornegrene, indgangen lukkes hver eneste nat for at sikre mod løver. De geder som de har gående tæt på byen, bliver lukket inde i en mindre indhegning som også består af tornekrat.

Billeder: Billederne er fra deres lille skole hvor der var 6 børn. Skolen var en enkelt lille hytte bygget af grene, siv og et et par eneklte træplader.

..
Vi forsøgte forgæves at finde ud af hvad de fik dagen til at gå med, men det eneste svar vi fik, var at kvinderne jo skulle lave mad, og de gamle ikke havde opgaver, de havde gjort deres arbejde som kriger indtil de var 45 år. Vi fandt heller ikke ud af hvordan man håndterede overskuddet af mænd, som følge at deres tradition med mange koner.

Klanlederen var meget interesseret i vesten, men syntes at jeg var en meget fattig person fordi jeg kun havde en enkelt kone.

 

 

Billeder: Jeg sidder foran en af deres hytter, og på det andet billede viser en af skolebørene at han kan sige ord på engelsk
.
  .

Kvinder og mænd fra landsbyen stillede op da vi kom, for at vise deres klædedragt, og så selvfølgelig for at kigge på os.

Masai klanleder TH. sammen med næstkommanderende i landsbyen. Masai clan leader and second in command
  .

Kvinderne sidder i skyggen og laver ??? - tja det fandt vi ikke ud af.  - Luna står ved siden af et af husene for at vise højden

Zanzibar en ferieperlie på Afrikas kyst - Carl på dykkertur sammen med Luna

Zanzibar byder på et væld af forskellige aktiviteter, her er Luna og jeg selv ude at dykke ud fra kysten nogle sømil vest for Zanzibar.

Det er ikke billigt at dykke på Zanzibar, men sikkerheder er OK og man kan nå mange forskellige lokationer inden for en times sejlads fra Stone town.

.

Jozani regnskoven:

Jozani regnskoven er absolut også værd at besøge, det tager ca. 30 min. At køre fra Stone Town. Regnskoven har en unik bestand af Columbus aber, og man kan komme helt tæt på dem uden at de er generet. De opfører sig som om man slet ikke er tilstede.  Der er også masser af andre spændende dyr lige fra græshopper som har mistet evnen til at flyve, til farverige firben og selvfølgelig fugle.

 
.
Billederne viser columbus aber sammen med Freja og Luna, samt et par "småkryb" .

 

Prison Island:

Prison Island ligger lige uden for Stone Town. Den lille ø har før i tiden været brugt som et fængsel, men huser nu en stor bestand ar kæmpeskildpadder. Skildpadderne lader sig villigt fotografere, hvis man bare har et stykke grønt med til dem.  På ryggen har de alle skrevet et tal, det er skildpaddens alder, og de ældste var over 130 år gamle. Man sejler der ud i nogle små ynkelige både som næsten ikke kan klare turen hvis der er list strøm i vandet. Turen kombineres ofte med et hold ved et at de mange koral rev hvor man kan komme ud at snorkle.

 
.

Hvis man tager med de lokale busser kan man komme ud til steder hvor der endnu ikke kommer så mange turister, her holder Luna og Karin nogle dages ”slap af ferie” ude ved kysten langt væk fra den hektiske hovedby Stone Town. Hvis man tager en af de lokale busser kan man komme fra den ene ende af Zanzibar til den anden på en absolut spændende, billig og meget anderledes måde.

Billederne viser Karin og Luna, samt et enkelt billede fra en af de lokale "busser"

 
.

De lokale transpoterer sig ofte på små lastbiler hvor de er stuvet sammen. Billedet er taget på vej ud mod Jozani regnskoven.
   
   
   
   
   
 
   

Travelogues

Tanzania, en Masai landsby og Zanzibar - sommer 2015

UK version

Zanzibar er en ø som ligger et par timers sejlas fra Dar es Salaam.

Zanzibar er nok mest kendt for slavehandel og krydderier. men idag  er øen et stort ferierejsemål.

 

Vi besøgte en Masai landsby i udkanten af serengeti sletten, vi bad vores safari guide om at finde en afsides landsby, hvor der var en som kunne tale engelsk, billederne er fra denne by

Masaierne udgør ca. 17% af befolkningen i Tanzania, de lever afsondret fra resten af befolkningen, med deres egne regler og love.

 

Rigtig god rejse.

Se flere billeder: http://www.panoramio.com/user/917090?show=all

Se endnu flere billeder: http://galleri.gammelmosevej78.dk/#!home

Læs om Kilimanjaro: https://da.wikipedia.org/wiki/Kilimanjaro