Home(Boddy)

Jordan er et kongedømme som ligger lige øst for Israel, helt generelt er det et dejligt land at rejse i, folk er søde og hjælpsomme, og de kommer ikke løbende efter en for at sælge alt muligt. Vi fløj til Aqaba og lejede en bil for at kørte rundt i den sydlige del af landet. Vi havde tre hovedmål, først at bruge et par dage ved rødehavet, derefter ud i ørkenen Wadi Rum, og til sidst op til det gamle kulturelle centrum Petra. billedet viser vores rute.                                  
Rødehavet i Jordan:

Der er mange forskellige dykkercentre langt den 30 km. rødehavskyst. Det er fint at snorkel fra stranden, fordi mange koralrev starter mindre end 100 meter fra stranden og på vanddybter under 10 meter. Revene er slidte, men der er stadig masser af forskellige fisk at se på. Der er også sat en enkelt kampvogn og en lille sportsflyver på under 15 meter vand, som er ynede dykkermål. Strandene bliver brugt flittigt at både turister og lokale. De lokale kvinder bader i "telte" hvor i mod mændene bader i badetøj som vi kender det fra vesten. Strandene er fyldt op med plastikaffald, flasker, kapsler og madrester, selvom der ofte står skilte som formaner folk om at ryde op.

Man kan leje dykkerudstyr over alt langs kysten.

 

Wadi rum ørkenen som ligger øst for Aqaba

vores første lejer i Wadi rum ørkenen, med udsigt til mælkevejen

vi venter på solnedgangen.et kig mod grænsen til Saudi Arabien

Wadi Rum er en fantastisk ørken med oaser, bjerge, frodige slugter og nogle flotte solnedgange.

Billedet viser vores første solnedgang i Wadi rum, og billedet til venstre viser vores primitive camp, hvor vi sover på madrasser undet åben himmel, det er skønt.  Vi havde købt en guide som skulle køre os rundt til de mange forskellige seværdigheder i selve ørkenen. Vi brugte to døgn sammen med en Beduin som var født og opvokset i Wadi rum. Billederne er fra denne tur.

de lokale bruger muldyr og kameler til transport gennem ørkenen.

vores camp med udsigt til stjernerne.Der laves eftermiddags te efter en dejlig vandretur i bjergene, her mødes vi med et par andre guide

Klik på billedet, det er et link til en time lapse video som viser en mat i Wadi RumKlik på billedet, det er et link til en time lapse video som viser en nat i Wadi Rum Stort billede på 10000 pix fra Wadi Rum

https://www.wadirumstillness.com/ Vi brugte et lille ungt firma som har specialiseret sig i ture hvor man sover ude i det fri. Det drives af en ung beduin fra Wadi Rum City, kan absolut anbefales. link til

TripAdvisor: https://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g12908257-d14157280-Reviews-Wadi_Rum_Stillness_Tours-Wadi_Rum_Village_Wadi_Rum_Al_Aqabah_Governorate.html

 

Petra er et område 3 timers kørsel nord for Aquaba. Områder har for et par tusinde år siden, været mellemøstens hovedstader og der har boet mennesker i mindst 3000 år. Store dele af området er meget velbevaret selvom der med jævne mellemrum opstår kraftige jordskælv. Mange bygninger er hugget ud i selve bjerget, i steder for at bygge dem af sten. Det gør den selvfølgelig ekstrem holdbar over for rystelser. Hele området er en stor turist atraktion, men hvis man IKKE ønsker at vandre rundt som lemminger, kan man sagtens hyre en lokal beduin som kan tage dig ud på en tur hvor du går gennem bjergpas og først møder turistmylderet helt til sidst på ruten. Nogle at de lokale guides har boet i området hele deres liv og kender derfor området og alle smutvejene.
Vi valgte at bo i en lille by Uum Sayhoun som ligger 7km nord fro turistmylderet ved den oficielle hovedindgang til Petra. Vi boede hos en Beduin familie som drev et lille basic B&B, men han var super god som guide fordi han var født i selve Petra området. (Den blå streg er vandreruten)

.

.

Hvis du ønsker at gå bjergvejen ind til Petra, skal man starte tidligt om morgenen. På de åbne strekninger er temperaturen bedst om formiddagen, og før man er nået helt ud til indgangen af slugten som føre ind til Petra byen, har man gået ca. 3000 højdemeter.

Husk at medbringe vand og selvfølgelig et kamera.

Hvis du har en dag i overskud, kan jeg anbefale at bruge en eftermiddag i et område 15km nord for Petra, det hedder Little Petra, og starter ligeledes med en smal slugt som føre ind ind i en meget flot dal. Der er kun få turister, og hvis du har mod på en vandretur kan man gå ned i dalen og følge den nogle km. og tilbage igen.

Billedet er på 10000 pix, for at vise størrelsesforholdet, der er tre mennesker i højre side at billedet

   

Den anden nat i Wadi Rum ørkenen, månen skinnede på klippen lige før den også gik ned under horisonten, derefter var det kun lyset fra stjernerne tilbage. Det er skønt  
Der sidste billede viser hvordan man skilder sig af med brugte lastbildæk og alt muligt andet affald, man ruller det ud i floddalen, når det næste regnskyl kommer, bliver det skyllet ud i det røde hav. Der er lang vej igen !!!!  

Rejsebeskrivelser - Jordan

Rejse til Jordan November 2018

Jordan er et land i Mellemøsten øst for Jordanfloden. Landet ligger mellem Syrien, Irak, Saudi-Arabien, Israel og Vestbredden.

Vi besøgte den sydlige del at Jordan for at opleve ørkenområdet Wadi Rum og det historiske området omkring Petra, og så selvfølgelig et par dage med snorkling i rødehavert syd for Aqaba

Link til info om Wadi Rum

https://en.wikipedia.org/wiki/Wadi_Rum

Link til Petra Jordan

https://en.wikipedia.org/wiki/Petra