Home(Boddy)

Island på 10 dage.

Vi fløj til, og havde lejet en lille 4 hjulstrækker for at kunne komme rundt på øen. Hvis man vil nogen som helst andre steder en hovedvej 1, så er det bydende nødvendigt at bruge en terrængående bil.

De første par dage var vi rundt i selve Reykjavik, og de områder som man kan køre til på ensdagsture.

Derefter tog vi nord på ad hovedvej 1.  Første overnatning blev i byen Akureyi (4-5). I dette område kan man komme på hvalture som starter fra den nordlige del at fjorden. Derefter gik turen til Myvatn (6), og videre ind midt på øen til den kæmpe store vulkan Askja.

Efter en overnatning oppe på Askja, kørte vi tilbage mod kysten og hovedvej 1 og videre rundt om øen (7). De sidste overnatninger blev på sydvest siden af øen og så op mod Hekla (8), og derefter tilbage over øen mod Reykjavik (9).

En af de imponerende overnatningssteder var Camping Landmannalaugar (8) GPS: 63.991095, -19.060067 , kan man bade i en blanding af smeltevand, og vulkansk opvarmet vand, så finder man bare det sted hvor temperaturen er passende. 

- Island er det dejligt feriemål, men hvis man vil se noget, så tilbringer man en del timer i bil, og derfor er Island måske ikke så børnevenlig.

 

Karin nyder udsigten over Myvatn

Overnatning oppe på Askja, Karin sidder med stormkøkken og nyder solen.

Karin bader i den lille vulkansø Viti, der var masser af sne omkring søen, og på samme tid var vandet mindst 30°C, og hvis man trådte på søbunden kunne man mærke varmen fra vulkanen.

Islandske heste

Vi stoppede mange steder for at "snakke" med de mange islanske heste

Islandske heste
Island

Derfor er det nødvendigt at have en bil med 4 hjulstræk fordi man skal forsere adskillige floder for at komme rundt på øen.

Island er en super flot ø, of hvis man tør at køre rundt i ødemarken, er der rigtig mange flotte oplevelser i den barske natur.

Islandske heste og Karin

Hvis man ønsker at se nogle af de flotte geyser, og se dem uden 100 andre turister, så start tidligt om morgenen. De første busser med mange turister kommer som regel først hen mod middag. Geyser er imponerende og man kan komme helt tæt på dem på Island.

Strokkur Geyser
PÅ vej fra Askja

En af de første små beboelser efter besøget på toppen af Askja

Carl og Karin på vej op af vulkanen Hekla, vi nåede ikke helt op til toppen, men udsynet er imponerende.

Carl på vej op af Hekla
   
Hekla

De sidste 30km hen mod Askja køre man på noget ala pimpsten fra et kæmpe udbrud.

Rejsebeskrivelser - Island

Island sommer 2011

Link til billeder fra Island:

http://www.panoramio.com/photo/56351323

Link til wiki

http://da.wikipedia.org/wiki/Island