Gaula 2009 uge 26  Evjen Vald   Home

 Carl med fast fisk en aften i uge 26 ved Evjen vald

 

Ved at klikke på billedet åbnes en billedserie i Windows  Mediea Player på ca. 7 Mbyt

(billedserien er taget af Lasse)

 

 

I bunden af siden er der ligeledes en billedserie med lidt morgenstemning fra elven.

 

Turen var arrangeret af Jesper fra Odense (på billeder til højre for mig), han stod for alt omkring turen, lige fra leje af vald, indkvartering, madpalner osv. (Det er jo rart at der er andre som nogen gange gør alt arbejdet)

Vandet var ved ankomst omkring 9 grader og let farvet. Nogle få dage før havde der været en kort flom på 400m2 (se grafen længer nede på siden) Vandet var hurtigt faldende og det var enkelte fisk i overfladen. Vi var seks til syv personer som skulle tilbringe en uge ved Evjen valdet. Valdet er opdelt i tre soner: 1: er en fluezone som ender med en lav passage til sone 2. Hele zone to og tre har en dyb rende mod egen bred, hvor der er gode chancer for at der står fisk og venter før de går op over den lave passage. På zone 2 og 3 er der lettest at fiske med orm eller blink. Thorkold havde kontakt med den første fisk midt i zone to. laksen tog et blink på kanten mellem den dybe rende og det lave og mere stille vand. Lige da laksen skulle landes, kom linen i klemme mellem to store sten, og linen blev revet over. laksen vejede omkring 10 – 12 kg. Selvom det var surt, tegnede det godt.

 
Senere på aftenen landede jeg en flot laks på 6.5 kg på samme strækning.

Dagen efter var vandstanden faldet yderligere 20-30cm og der var ved at være fine fiskeforhold i pool 1. Lige før aftensmaden så jeg en fisk som var oppe og markere midt i pool 1, og jeg gik gennem stykket med en lille flue. Der var en laks som var henne og "mærke" fluen, men den bed ikke på. Efter aftensmaden gik både Jesper og Henrik gennem stykket, og jeg gik som nr. 3, et kvarter senere. På præcis samme sted som før, huggede en fisk, og denne gang sad krogen fast. laksen var på godt 4,5 kg meget flot og blank, men uden havlus. Øverst på siden kan du se fighten ved at kligge på billedet.

Fluen som overlistede Laksen. Bundet på en dobbelt krog med et par tunge øjne i fronten.

 
Henrik med fluestangen i aktion  i Pool 1. en ses aften. Det er hårdt at fiske med flue, Jesper nyder de 30°C iført vaders og jakke !!! Carl på vej hjem til lejerbålet, efter en god fight i pool 1
De følgende dage bagede solen fra en skyfri himmel med dagtemperaturer på 28 til 30 grader. vandtemperaturen steg hurtigt dag for dag til omring 15 grader sidst på ugen. Der var ingen som havde fisk på krogen resten af ugen. De sidste par dage prøvede vi forskellige fluestørrelser, men den eneste som formåede at få to laks til at stige til overfladen var Jesper med en meget meget lille Hidge flue som streamede i overfladen. Ingen af de to fisk hugge på fluen, men de var oppe i overfladen og lavede en god hvirvel lige ved fluen.

Der blev stort set ikke fanget laks i gaula i den sidste havde del af uge 26, det var som om der slet ikke kom friske fisk op, og dem som var i elven, tryggede sig på bunden.

Ud over selve fiskeriet var der også tid til at afprøve en masse fiskegrej, forskellige nye flueliner, og stænger fra Loop, og det er jo altid en fornøjelse at prøve noget som bare passer sammen og fungerer, og det gør det endnu bedre når man har en meget kompetent kasteinstruktør (Jesper) ved siden som altid er villig til at korrigere og komme med gode råd.

Ud over de to laks fik vi masser af sol fra kl. 02.00 til kl. 23.30 hver eneste dag, en masse god mad, rødvin og øl, samt en masse hygge ved bålet hver eneste aften.

Aftenhygge Thorkild, Henrik, Michael og Jesper

Aften hygge ved bålet med frisk fanget laks til natmad - det er guf.

 

 

 

Thorkild  binder knuder sammen med Jesper

.Lidt statistik om vandføring, temperatur og fangster (eller en dårlig undskyldning for hvorfor vi ikke fangede flere fisk)

De blå trekanter viser hvor mange fisk er er blevet fanget i hele Gaula den pågældende dag.

I uge 25 var der en stabil fangst af laks på mellem 50 og 60 laks per dag, med et dyk den ene dag hvor der var en flom.

Uge 26 startede også godt om søndagen, men fangsterne faldt hurtigt til mellem 30 - 35 laks per dag. Faldet fortsatte yderligere gennem ugen og nåede helt ned på kun 9 fangede laks om fredagen. De fleste af de laks som blev fangen den sidste halvdel af ugen, blev desuden taget langt opstrøms gaulfossen.

Lufttemperaturen (den røde kurve) startede behageligt med dagtemperaturer på omkring 20 grader, og steg til over 30 grader 

.

En morgenstund ved Gaula, en billedserie fra midnat til kl 04.15( Flash player)  (Internet Explore vil måske spørge om det er OK at åbne filen fordi det er en Adobe Flash player file)

Et sidste morgenbillede fra Gaula. Det er taget kl. 04.00 den 26/6 en flot morgenstund hvor fuglene sang og der var stadig gløder i bålet, hvad mere kan man ønske ! måske lige en enkelt laks.  Endnu en dejlig uge ved gaula var ved at være til ende.     -    Mange fiskehilsner fra Carl